MEalltidvila.blogg.se

Dagens provsvar...

Publicerad 2016-11-28 15:51:41 i Personligt,

Mannen och mammas man åkte upp till Borlänge idag med mitt blod för analysering.
 
Jag har; anaplasma, borrelia, mycoplasma och twar
 
Jag hade dock inte så mycket borrelia men det fanns tyvärr. Jag som var så säker på att jag inte hade det...
 
Blev en del telefonprat så nu kommer huvudvärken och så snurrar all information. 
 
Vet inte ens vad anaplasma är för något... Får ta reda på det.
 
 
 
 

En lördagkväll hos oss...

Publicerad 2016-11-26 23:27:00 i Personligt,

Medan vi tittar på så mycket bättre så pausar vi och pratar ME/Twar/Borrelia. Mannen har gått med i en ny förening; FSI Föreningen för svårdiagnostiserade Infektionssjukdomar, som handlar om det går att bota kroniska sjukdomar.
 
Me finns med dygnets alla timmar mer eller mindre... Hela mitt liv styrs ju av min sjukdom då jag är så pass dålig.
 
Vi griper efter allt.. 
 
Mannen tror att jag har borrelia med men det tror inte jag. Ska bli spännande att få svar på måndag när han ska upp till Borlänge. 
 
Jag är glad att mannen börjar intressera sig mer för att hjälpa mig för jag orkar inte ta in eller läsa om allt. Det blir bara pannkaka i mitt huvud. 
 
Läste lite i en ny grupp idag och jag fick både hopplöshet och senare hjärndimma. Det känns ibland som att jag inte gör mitt bästa samtidigt som jag vet att det inte är sant. En dubbel känsla...
 
Någon sa till mig i veckan att om jag hade tränat innan jag blev sjuk så hade jag kanske inte blivit så sjuk eller inte så sjuk så tidigt... Det gör ont att höra att jag skulle ha orsakat min sjukdom själv. Fast jag vet att det inte är så... Jag vet att personen inte förstår sjukdomen men ändå gör det ont såklart. Jag vet att jag gjorde fel och prioriterade mitt jobb så länge jag kunde men ändå tycker jag inte det är mitt fel att jag är sjuk. 
 
Jag har tränat i mitt liv, fast i perioder... När jag fick ett ordentligt ME-skov en gång så var jag i min bästa form någonsin för då hade jag motionsdansat ett par år men det är inget som spelar någon roll. Jag har även gått mycket, då jag inte hade bil under många år så traskade jag i ur och skur till stationen 4 km per dag. Så snälla kom inte och säg att det är mitt fel att jag är sjuk. Jag har varken rökt/snusat eller druckit mycket alkohol heller för den delen. De sista fem åren har jag tagit en klunk vin och förmodligen kommer jag aldrig mer dricka alkohol för det är inget jag saknar.
 
Med detta sagt så lämnar jag nedan bild där det finns fem saker man kan uppmuntra någon som har en kronisk osynlig sjukdom...
 
 
 
 
 
 

Lyssnar på magkänslan...

Publicerad 2016-11-25 17:00:00 i Personligt,

Har funderat lite fram och tillbaka på hur jag ska göra med penicillinbehandlingen och jag har kommit fram till att skjuta upp det tills vidare. Pratade med doktorn och han förstår mitt dilemma och då det inte är livsavgörande så är det ju inga problem direkt. Han hade full respekt för att jag var tveksam och rädd. Mannen var i kontakt med allergimottagningen på Ryhov och först sa de att det var flera års väntetid? Men till slut ringde överläkaren upp som jag har träffat och han ordnade med att en sköterska skulle vara tillgänglig när jag skulle ta första dosen. Han tog sig tid i alla fall för mannen var påstridig. Detta var typ ett undantag... Men nu slipper de det för tillfället.
 
Visst finns det andra alternativ som att stå utanför akuten men det är ju bättre om personal finns redo och så att man slipper förklara om något händer. Min värsta mardröm är att inte kunna få luft då jag varit ute för det några gånger i livet. 
 
Finns ju massa biverkningar med att äta penicillin längre tider, dels svamp som jag är rädd för. Min doktor sa att med Doxyferm så vart det inte så vanligt att man fick det men. Jag som är så medicinkänslig får ju typ alla symptomer. Men jag är ju mest rädd för att inte få luft... Så min magkänsla säger att jag ska avvakta. 
 
Nu ska jag istället åka upp till Borlänge och Hälsokosthuset för annan behandling. Tror det kan bita på mycoplasman i alla fall. Vore toppen om det kunde bita på twaren också men det känns tveksamt. Kan det göra min ME bättre så vore ingen lyckligare än jag men jag vågar inte hoppas för mycket...
 
Ska kolla om jag har borrelia enligt deras prover med (enligt svenskt prov har jag det inte och inte haft heller) och mannen ska åka upp med mitt blodprov på måndag. På söndag kommer det hem en snäll sjuksköterska och tar blodprovet. Sedan får vi se hur vi kan få ett boende så vi kan åka upp för det kommer ta två veckor. 
 
Jag fortsätter med LDN.et på 1 mg tillsvidare också.
 
Har kommit fram till att min man är min personliga assistent sedan lång tid tillbaka och jag är så ledsen för att det måste vara så. Han är min ängel på jorden! 
 
Jag vill bara ha tillbaka mitt liv...
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

MEalltidvila

1996 fick jag ME, Myalgisk Encefalomyelit, diagnosen dröjde till 2014. Här skriver jag om min vardag och jag hoppas att ni kan läsa om min resa till ett friskare liv. Vill du inte missa när jag uppdaterar här så följ mig på Facebook, klicka på symbolen ovan. Vill du komma i kontakt med mig via mail går det bra på mealltidvila@gmail.com. Tack för att du tar av din tid för att läsa min blogg <3

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela