MEalltidvila.blogg.se

Arbetsterapeut besök...

Publicerad 2016-02-29 14:15:02 i Personligt,

Idag har jag haft besök av en arbetsterapeut om att jag ska få låna en mobil el-hjuling av något slag så jag kan komma ut lite då jag inte kan gå så långt. Det är både roligt och lite skrämmande... Det är liksom inte jag längre utan jag är ett nytt jag nu med en kropp som bestämmer... Jag nämde för min man att jag skäms och funderar på vad andra tycker och säger och viskar bakom ryggen. Ska jag bli utstirrad nu då? Men vad har jag för alternativ längre, jag vill kunna komma ut och ta en promenad och då får jag bara acceptera läget. Jag tycker det är skönt att jag inte känner så många människor i denna hålan i alla fall, det blir lite lättare då.
 
Det var lite problem med min läkares intyg för han hade skrivit ett själv och inte fyllt i den medskickade lappen. Allt som han skrivit var med som de krävde men de vill förmodligen ha deras lapp ifylld. Hon skulle kolla upp om de godkände hans intyg. Ja jag säger då det... 
 
Sedan var det prat om bostadsanpassning då vi inte har något ställe att ha den på enligt reglerna. Men det ordnar sig säkert.
 
Arbetsterapeuten var väldigt trevlig i alla fall och hade sökt lite om ME/CFS innan hon kom hit. Det tycker jag var bra så hon hade en liten aning om vad det innebär i alla fall och hon visste att man inte kan träna sig frisk.
 
 
 
#mealltidvila #elrulle #mecfs 

Vad händer och jag ljuger så bra...

Publicerad 2016-02-27 16:59:15 i Personligt,

Hade svårare att vakna upp än vanligt idag. Sovit i mina vanliga intervaller och drömt massa mardrömmar. Drömde att jag låg, ja låg och kravlade utanför mitt jobb på Larmgatan i Kalmar och ja vilka drömmar, där är det fullt ös i alla fall.
 
När jag åt frukost så hände det något som jag inte kan beskriva eller sätta ord på, det blev konstigt i hjärnan en kort stund och jag trodde jag skulle svimma eller nåt. Vet inte om det var ett blodtrycksfall som kom av sig... Men i alla fall så är jag högröd i ansiktet och är helt totalt orkeslös. Känner mig som förkyld i huvudet på nåt sätt. Det är till och med jobbigt att skriva här men det gör jag i alla fall halvliggandes i en fåtölj med filt på. Mannen är orolig och kollar till mig ibland. Jag orkar inte oroa mig och det gör ju inget för det hjälper ju inte ändå... Fast jag tänker att han måste säga att jag är medicinkänslig ifall det händer nåt och att jag inte tål cefamox penicillin om det skulle vara så att jag inte är vid medvetande själv. Men det blir nog bra, bara ME:n som spökar lite. Gjorde säkert lite för mycket igår och får betala för det lite värre än vanligt.
 
Om någon frågar hur jag mår så säger jag att det är ok för jag orkar inte bara, det är liksom ingen idé att fråga hur jag mår. Jag är sjuk varje dag mer eller mindre, minns inte hur det är att ha en bra dag längre för jag har inte haft det på många år nu... Du behöver inte fråga och jag blir inte ledsen om du inte gör det. Jag kommer svara att det är ok fast det inte är det. Jag som aldrig ljuger drar till med en fet vit lögn...
 
 
 
#mealltidvila #mecfs #detärok #jagljuger 
 

Jag försöker pusha mig...

Publicerad 2016-02-24 16:08:17 i Personligt,

Idag räckte det med en dusch igen sedan brain fog de lux... Jag fortsatte med att klä på mig, bädda sängen, men då blir det bara värre... Detta går inte att ignorera men det vet jag ju redan. Fan vad jag är trött på att vara sjuk! 
 
 
#mealltidvila #fyfan #fångadisjukkropp
 

Om

Min profilbild

MEalltidvila

1996 fick jag ME, Myalgisk Encefalomyelit, diagnosen dröjde till 2014. Här skriver jag om min vardag och jag hoppas att ni kan läsa om min resa till ett friskare liv. Vill du inte missa när jag uppdaterar här så följ mig på Facebook, klicka på symbolen ovan. Vill du komma i kontakt med mig via mail går det bra på mealltidvila@gmail.com. Tack för att du tar av din tid för att läsa min blogg <3

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela