MEalltidvila.blogg.se

Flytta till Norge?!

Publicerad 2015-05-30 16:53:39 i Personligt,

Pratade med min mamma idag som kommit hem efter ett äventyr där hon letat efter sina rötter i Norge/Narvik. Hon hade haft det så bra och hon bubblade i telefonen om alla hon träffat, kusiner och adoptivkusiner, socialfolk, präster, Narvikfolk med mera. Ska bli kul att få se kort därifrån och alla människor hon träffat. Men det som också var intressant var att hennes adoptivkusin också hade en dotter som har ME. Mamma hade berättat att jag hade det och då hade de sagt; det vet vi vad det är, vår dotter har det också.
 
Mamma sa att vi får flytta dit. Och varför inte, jag har läst att de har flera specialistkliniker för ME-patienter i Norge och de forskar mycket mera. Så vem vet jag kanske måste utvandra... Jag är ju ändå halvnorsk faktiskt. 
 
 
När jag utreddes på Gottfries så frågade vi om ärftligheten och han svarade ungefär; sjukdomen är inte ärftlig men man kan ärva ett sårbart immunsystem. Nu vet vi ju om sjukdomen i alla fall. Hade jag haft vetskap tidigare så hade jag inte blivit så här dålig som jag är idag. Jag vet om där fler i familjen har ME tyvärr. Och jag tar det hellre själv än att mina barn ska bli drabbade av helvetet. Jag har ju ärvt en felaktig gen MDHFR som gör att folsyran inte fungerar utan jag måste ta det tillskottet, det var från min far och så har jag ärvt de allergiska generna från mammas sida. Jag fick nog all skit. 
 
 
 
#mecfs #solvemecfs #Narvik #mealltidvila #jaggeraldrigupp

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela