MEalltidvila.blogg.se

Läkarfobi... är det så konstigt?!

Publicerad 2015-03-30 14:48:00 i Personligt,

Igår fick jag inte i mig mycket mat men var inte hungrig ändå. Åt en hembakad fralla, en tugga på ett kokt ägg och havregrynsgröt samt en fralla till med varm mjölk. Vet inte varför jag mådde illa igår. Men idag fick jag ner min frukost i alla fall och mår inte illa. Skönt!
 
Mannen är fortsatt sjuk, har nog influensan. Äter penicillin i alla fall.  Knappt någon röst, hostar och har feber varje kväll. Han får jobba på i alla fall, är ju svårt att vara hemma när man är egen företagare. Men jag har klarat mig än så länge... Peppar peppar...
 
Det här med maten och alla allergier. Jag hade hellre tagit ett piller så jag slapp äta. Så kanske jag skulle bli bättre av det. Det kanske finns bra näringsdrycker vad vet jag. Borde träffa både en bra dietist och näringsterapeut som jag ser en del går till. Det jobbiga är bara att jag inte riktigt vet vad jag tål och inte tål. Får ju korsreaktioner hit och dit och jag fattar inte sambanden. När jag orkar måste jag läsa på om detta. Borde få en riktig allergiutredning också. Men jag orkar inte ta tag i det.
 
Är trött på att gå till doktorn och inget kan han göra. Jag har haft läkarfobi sedan jag var liten och var sjuk i astma och lunginflammation och doktorn tittade på mig och sa att han inget kunde göra. Vi ger henne en cortisonspruta och skickar ut henne på sjön så hon slipper allt pollen. Jag litar inte på dem alls!  Men som min husläkare säger så ska jag ju vara min egna doktor... och jag jobbar på det. Visst har jag träffat på bra doktorer men de har ju varit specialiserade på annat (som när jag hade en knöl i bröstet, träffade två underbara doktorer i göteborg) Så det finns ju undantag. Sedan han som utredde mig för min ME/CFS  (också i göteborg) men han har ju bara som jobb att fastställa diagnosen sedan står man där igen, ensam och förvirrad, igen... Men jag är alltid nervös inför att besöka doktorn. Har stött på två för tre år sedan som säkert hittat sina legitimationer i flingpaketet. Hua vilka skräckexempel! 
 
Jag har ju gjort många allergitester och har ju allergi hela pollensäsongen från början till slut. Men vad det gäller maten så är det inte klarlagt hur det hänger ihop. Nu är jag ju med överkänslig mot dofter och kemikalier från städmedel. Rökare tål jag inte heller. Tur inte mannen röker. Tänk att han slutade snusa med för min skull <3 det är kärlek det...
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela